Laden…

Conversieoptimalisatie.info

Conversieoptimalisatie handleiding, definities, tools en blog
Welkom :)

Google Data Studio

Google Data Studio is een aantrekkelijk alternatief voor bijvoorbeeld de bekende, maar toch wat verouderde dashboards en custom reports in Google Analytics. In de Data Studio kun je data vanuit verschillende bronnen omzetten in volledig zelf gemaakte rapportages. Ook kun je gebruik maken van templates en die uitwerken en verder aanpassen aan je eigen informatiebehoefte(s).

Rapportages in Google Datastudio

Met Google Data Studio is het simpel om goed visuele rapportages op te stellen en te delen binnen je organisatie. De Google Data Studio dashboards kan je als PDF afdrukken, publiceren in Google Drive of delen met iedereen met een Google Account. Het uiteindelijke doel van deze rapportages is natuurlijk het sneller en beter maken van beslissingen, gedreven door (inzichtelijke) data en daaruit voortgekomen concrete inzichten.

Google Datastudio dashboard
Google Datastudio dashboard voorbeeld

Aanvulling op Google Analytics

Niet alleen vanuit Google Analytics, maar ook uit onder andere CRM, back-end systemen, third party systemen en alle online en offline kanalen (via spreadsheets) is data bijeen te brengen en te visualiseren via Google Data Studio. Super handig en dit is bovendien een belangrijke reden om juist Data Studio dashboards te gebruiken, naast custom reports en dashboards uit Google Analytics.

Google Data Studio is daarom niet alleen een  goede, praktische aanvulling op bijvoorbeeld bestaande custom reports in Google Analytics. In de custom reports van Google Analytics heb je namelijk relatief weinig visualisatie mogelijkheden en bovendien een beperkt maximum aantal widgets per rapportage. Google Data Studio biedt daarin ook veel meer mogelijkheden.

Google Analytics 360 Suite

Google Data Studio valt samen met Google Analytics, Google Tag Manager, Google Optimize, Google Surveys, Google Attribution, Google Audience Center binnen Google Analytics 360 Suite. Dit pakket van Google is in de markt gezet als totaal oplossing om alle gegevens van alle mogelijke touchpoint in (complexe) klantreizen te verzamelen, te koppelen en inzichtelijk te maken. Dit alles natuurlijk met al om inzichten te leveren die impact volle bijdragen aan de (online) marketing performance van bedrijven.

Meer informatie over Google Data Studio:

https://datastudio.google.com/

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie